Rólunk
Kik vagyunk, mi a küldetésünk, hogyan dolgozunk?
Küldetésünk
styler

Hétköznapi csodákat mutatunk!

A 3D nyomtatás, vagy a lézervágás, de akár mondhatnánk a robotikát is, nem újdonság a mai világban. Az oktatás, az iskola világában viszont közel sem hétköznapi dolgok. Digitális Közösségi Alkotóműhelyünkbe ebbe a hétköznapi csodába engedünk bepillantást. Bepillantást? Reméljük, sokkal többet is!

Talán az a legfontosabb és így alapvető feladatunknak tekintjük, hogy a hozzánk látogatók ne csak egyszerűen

...
Csapatunk
Fábos Zsolt

Műhelymester
Molnárné Lukács Anita
Pályaorientáció
Verasztó Sándor

Műhelymester

.

Fábos Zsolt

Kommunikációs szakemberFZS

Dunaújvárosi Közösségi Alkotóműhely - műhelymester

Egész életem nem szól másról, mint a kommunikációról. Hol így, hol úgy, de mindig az volt a dolgom, hogy az információ átkerüljön a feladótól egészen a felhasználóig. Persze, jó pár éve sokkal egyszerűbb volt minden. Ma viszont nincs lehetetlen. Ma, a digitalizáció világában az információs tartalom, azaz a multimédia interaktív módon egyszerre használja a szöveget, a hangot, a képet, a videót, az animációt a tájékoztatásra, illetve a szórakoztatásra. Sokan veszélyesnek tartják a sok modern kütyüt és féltik a gyerekeket a túlzott használattól. Ebben is van igazság, bár e nélkül meg nincs XXI. század. A dilemmát nem dolgunk most feloldani, sokkal inkább feladatunk a ma gyermekeit a helyes útra terelni. Illetve, mindenkit a maga útjára segíteni. Ennél szebb feladatot el nem tudok képzelni.

Kommnunikáció
Multimédia

Molnárné Lukács Anita

kézműves oktató, tehetségfejlesztő szaktanácsadóMLA

Dunaújvárosi Közösségi Alkotóműhely - pályaorientáció

Munkáim során a kétkezi alkotás, a fiatalok tanítása, útra terelése volt mindig a feladatom. 23 éve a szakképzésben dolgozom, mellette kézműves foglalkozásokat, táborokat szervezek. Mindig is fontosnak tartottam, hogy a gyerekek lehetőleg olyan pályát válasszanak maguknak, olyan foglalkozást, amiben örömüket lelik, s amiben megfelelő képességekkel tudnak dolgozni. Ehhez nagyon fontos, hogy ismerjék meg önmagukat és a különböző anyagokat, eszközöket. Így gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a különböző szakmák, mesterségek területéről. Ez sokat segíthet a pályaválasztás időszakában, gyereknek, szülőnek egyaránt.A kézművesség, a materiális anyagok, alkotás szerepe számomra mindig kiemelt jelentőséggel bírt. A mai digitalizált világban nagyon sokat változott az egyes szakmákon belüli tevékenységek köre, a digitalizáció minden területen alapvető fontosságúvá vált. Szükséges, hogy a kétkezi mesterségek, tudás mellé beépítsük a modern technikákat is, s az egyes szakmaterületeken belüli lehetőségekkel is képesek legyünk dolgozni, alkotni. Ehhez szeretnénk segítséget, tudásbővítést, s alkotói lehetőségeket kínálni a hozzánk érkezőknek.

alkotói tevékenység
pályaorientáció
kommunikáció
problémamegoldás
digitális kompetenciák

Verasztó Sándor

programozóVS

Dunaújvárosi Közösségi Alkotóműhely - műhelymester

Általános iskolai (számítástechnikai) szakköri élmények vezettek a számítógépek világában. Programozóként, "digitális" szakemberként jól tudom, hogy a jövő azoké a gyerekeké, akik ma "ellesik", megtanulják a jövő eszközeinek a használatát. Az elmúlt időszakban tanárként is dolgozva ébredtem rá, hogy öröm számomra a tudás átadása, és talán tehetségem is van hozzá. Biztosra veszem, hogy a nálunk megismert eszközök és megszerzett tapasztalatok később gyakrolati tudássá fognak válni.

Programozás
Robotika
Elektronika
Multimédia
3D technológiák
Hálózatok
Eszközeink
Mivel dolgozunk?

 

Az alkotóműhelyben találhatók hagyományos anyagmegmunkáláshoz szükséges szerszámok, gépek, digitális eszközök. 

Hagyományos eszközeink között használhatsz egyszerű mechanikus szerszámokat, mint kalapács, lukasztó, fém satu, fogók, olló. Klasszikus szerszámgépekkel is dolgozhatsz, mint multifunkciós barkácsgép, körfűrész, asztali lombfűrész, állványos fúrógép, csiszológép, forrasztó,

...