Foglalkozások
Vegyél részt velünk mindezek elkészítésében

A makettépítés egy olyan foglalkozási forma, ahol a gyerekek csoportosan készítenek el különböző térbeli maketteket. Ez lehet egy-egy konkrét termék (ház, autó, szobor), ami saját tervek alapján készül, de lehet csoportosan akár egy szoba berendezését, egy okosházat, vagy egy utcarészletet, városkát is megépíteni.  

Témajavaslatok: 

Kalandos utakon Gyere , építsük meg a legjobb játszóteret! Itt minden eszköz kalandokat rejt, fejleszti az ügyességünket, és segít kikapcsolódni. Akár szörp automatát, vagy mászófalat, föld alatti bunkit vagy egyéb izgalmakat is alkothatunk..

Szuperiskola - tervezzünk közösen olyan iskolát, ahol mindenki jól érzi magát!

Okosházak, de hogyan is? Mit gondolsz, milyen fejlesztésekkel lehetne környezetkímélőbbé, kényelmesebbé tenni az épületeket, ahol élünk? A tervezéshez használunk 3D tervezőprogramokat, a megvalósításhoz kreatív eszközöket, lézervágót, 3 D nyomtatót..de akár papírt, kartont, ollót, fúrógépet, raagasztópisztolyt.. szóval sok szerszámot is.. hajrá, valósítsuk meg az elképzeléseket!

Te mivel közlekednél? Tervezzünk, makettezzünk közlekedési eszközöket! Gyere és alkossuk meg a jövő járművét! Legyen az mechanikus, vagy alternatív energiával ellátott, földön, vízen, levegőben mozgó jármű.. Ehhez a munkához használhatunk modern digitális eszközöket a tervezéshez és hagyományos szerszámokat, gépeket a megvalósításhoz!

Álomszoba Milyen szobát képzeltél el magadnak? Hogyan és mivel rendeznéd be? Lenne benne szuperfunkció? Mi könnyítené meg a pihenésed, a játszóidőd, vagy a tanulásod a szobádban? Engedd el a fantáziád, álmodd meg a berendezéseket, a és a funkciókat... !

S ha már megálmodtuk, akkor készítsünk makettet!