Foglalkozások
Vegyél részt velünk mindezek elkészítésében

A társasjáték készítés remek csapatépítő tevékenység, amivel a fiatalabb korosztályt is könnyedén tudjuk bevonni a különböző alkotói tevékenységekbe. A csoport által ötletbörze segítségével választanak témakört, ami köré a társasjátékot fogják elkészíteni. Itt nem csak maga az társasjáték tábla kivitelezése a feladat, hanem a szabályrendszer kialakítása, helyszínek megjelenítése, keretrendszere. A kooperatív munkafolyamatban némi tanári facilitátori segítséggel, maguk határozzák meg, kinek mi lesz a feladata, ki melyik munkafolyamatban vesz részt, kik alkotják a szabályokat, kik építik a játékpályát, kik készítenek bábukat, egyéb dekorációs kellékeket a játékhoz.  A társasjáték készítéséhez az alkotóműhelyünk berendezéseit, gépparkját használhatják. Így kézi szerszámokat, elektromos eszközöket, digitális gépeket, számítógépes programokat használnak, amihez mi nyújtunk instruktori támogatást. A komplex gondolkodás fejlesztése, a digitális technikák gyakorlati alkalmazása, készséggé alakítása a ma emberének fontos és hasznos feladat. 

 

 Társasjáték ötletek: 

Osztálykirándulás, utazás megtervezése... az osztályt létszám alapján csoportokba kell osztani, s észrevétlenül kiderül, hogy mit szeretnének a gyerekek ott csinálni. Megtervezhetik, hogy milyen helyszínen legyen, mivel utazzanak, ott milyen tevékenységeket csinálhatnak, s mindeközben a szabályokat is ők maguk állítják fel  a társas nehezítő, vagy előnyt adó lehetőségekbe rejtve. A tervezéshez használhatják a digitális világot, táblagépeken, böngészhetnek az interneteten, gyűjthetik a konkrét adatokat, ami az utazást, szállást, étkezést rejti. a legjobb társasjátékot, akár a valóságban is kivitelezheti majd az osztály!

Konyhafőnök ki lesz a főszakács? 

Egy könnyed szórakoztató társast alkothatnak a gasztronómia területét segítségül hívva. Itt megépíthetik a társas tábláját, elkészíthetik a kukta figurákat, s a társas kellékeit

A legjobb SZAKI

 Ebben a játékban a különböző szakmák megismerése, szerszámismeret, stb lehet elrejtve. Úgy lehet továbbjutni, ha a megjelölt helyeken, aktuális feladatokat el tud végezni.. pl üss be 4 db szöget a geometriai ábra szerint,, vagy csavarozz össze két db lécet, vagy varrd össze a zsák oldalait... ezeket kitalálhatják maguk is, de a lényeg, hogy eszközöket kell használni s interaktívan tudnak előrejutni a társasban..