Foglalkozások
Vegyél részt velünk mindezek elkészítésében

A pályaválasztás szempontjából nagyon fontos, hogy az elméleti tudásunk mellett gyakorlati tapasztalatainkat is bővítsük. Ezért fontos, hogy a különböző alapanyagokat kézbe vehessük, tapinthassuk és a megmunkálhatóságukat is megtapasztaljuk. Így foglalkozásainkat a digitális megmunkálás mellett különböző anyagtípusok szerint is lehet választani. De milyen anyagokat használhatsz nálunk? Dolgozunk faiapari anyagokkal, fával, rétegelt lemezzel, különböző fém alapanyagokkal, alumíniumlemezzel, vörösrézzel, használhatsz textil-, papír- alapanyagokat, és a műanyag, terramid sem marad ki a felhasználásból.

Kézműves foglalkozásaink ebben az esetben mindig a felhasznált alapanyagokhoz kapcsolódik. Az előzetes megbeszélés alapján meghatározzuk, hogy mely anyagtípusra koncentráljunk, azokat többféleképpen tudjuk megmunkálni, feldolgozni, teret adva mindig a gyermek egyéni alkotói fantáziájának is. 

Famegmunkálás

Szeretsz csiszolni, fúrni, faragni? Dolgoztál már igazi szerszámokkal, érezted a frissen csiszolt fa illatát? Gyere próbáld ki, nálunk megtapasztalhatod! Miből fogunk dolgozni: fenyőfűrészáru, rétegelt lemez Mi az, amit csinálni fogunk: fából készült egyszerű tárgyakat. készülhet szalvétatartó, mécsestartó, fali kulcstartó. kis kulcstartó, hűtőmágnes, vagy akár madáretető is. 

Milyen szerszámokat használhatunk: kézi szerszámokat: kalapács, fűrész, csiszolópapír,

faipari gépeket oktatói segítséggel: asztali lombfűrész, csiszológépek, állványos fúró, multifunkciós gravírozó.

Segítségül hívhatjuk a  digitális famegmunkáló gépeket is, mint a lézergravírozó, vagy vágó, s esetleg a CNC felsőmaróval is dolgozhatsz.

Dekoráláshoz további eszközöket, anyagokat, festéket, ragasztót, különböző díszítő kellékeket is használhatunk

Fém megmunkálás

A fém egy ritkábban használt alapanyag a kézműves foglalkozásokon, de a fémmel való munkálkodás nagyon sok alapkészséget fejleszt, és sok sok kéziszerszámmal lehet megismerkedni, azok használatát próbálgatni. 

Milyen anyagokat használunk: aluminiumlemez, vörösréz lemez, fémhulladék( különböző Újrahasznosítható fémek)

Amit csinálni fogunk:

Fém cimke, névtábla, dögcédula, különböző fém figurák lemezből, kisautó, medál, fém ékszer

Milyen szesrzámokat fogunk használni? Kézi szerszámok: különböző típusú fogók, kalapács, fúrók, fűrész, lemezolló,reszelők gépek: fúrógép, multifunkciós gravírozógép

Textilmunkák

Textilek felhasználásával minden területen találkozhatsz. Nálunk egyszerű textiltárgyakat tudsz készíteni. pl konyhai fogólap, szemmaszk, levendulazsák, mobiltok, egyszerű hajbavalók, csőtop, ékszerek, textil és bőr felhasználásával. Saját ötleteid is megvalósíthatók a meglévő anyagok, eszközök használatával. Megtanulhatod használni a szabóollót,tűt és cérnát, a sniccert, a varrógépeket, akár digitális hímzőprogramon monogramot, rövid szövegeket is tudunk hímezni a textilekre. 

Műanyag

Manaapság a legyakrabban használt alapanyagok közé tartozik. Itt megismerheted a műanyagfelhasználás, tárgykészítés apró fortélyait. Műanyagként terramidot, plexit tudunk használni, de újrahasznosítható műanyagokból is remek alkotások születhetnek. Ezek megmunkálásához rendelkezésre állnak a kézi szerszámaink, ollók, sniccerek, fogók, kalapácsok, forrasztók, ragasztópisztolyok.