Digitális Közösségi Alkotóműhey
Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

Ezúttal nem mi írtuk, hanem rólunk és nekünk.

A Hild iskola egyik osztálya járt nálunk:

Lehetőséget kaptunk a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Digitális közösségi alkotó műhelyében részt venni és érdekes foglalkozásban vehettünk részt. Az intézményben Anita néni és Zsolt bácsi nagyon kedvesen fogadtak minket, ahol egy kötetlen beszélgetés során bemutatkoztunk és megismerhettük röviden az alkotóműhely célját, a mai programot.

Rövid házirend ismertetése után, először a ruhaipari műhelyt látogattuk meg, ahol bemutatták, hogy a közös fotónkat milyen technológiával tudjuk rányomtatni a pólóra.

A lányoknak ez különösen érdekesnek bizonyult. Utána a barkácsműhely következett, ahol megismerkedhettünk a lézervágás technológiájával, valamint kipróbálhattuk ügyességünket a puzzle kirakóval. Az egyik kimondottan nehéznek bizonyult, de mindannyiunknak sikerült rövid idő alatt kirakni a több darabból álló puzzlet. Majd ezt következően egy rövid szünet után újból az érdekességek világába kalauzoltak minket az informatikai laborban, egy újabb, igen különleges technológiával ismerkedhettünk meg.

A 3D nyomtatással lehetőségünk volt élőben látni, ahol épen egy térbeli modulokból összeállított kocka alkotó elemei készültek. Valamint sakktábla figurák megalkotását is nyomon követhettük. Krisztián aktív részvételével cserélődött ki a 3D nyomtatóból a színes nejlon fonal, valamint elsőnek Ő próbálhatta ki a kézi 3D nyomtató tollat. Itt minden tanuló nagy izgalommal vette kézbe a digitális tollat és különböző alkotások születtek. Sőt hazavihettük, megmutathattuk az iskolatársainknak, illetve a szüleinknek, akiknek nagy izgalommal számoltunk be, hogy egy robottal is találkoztunk. Az Alfa névre hallgató robot, hangutasításra életre kelt és meggyőződhettünk arról, hogy milyen óriási technológiai fejlődésben ment át a világ és még mi mindenre számíthatunk a jövőben. Az idő nagyon gyorsan eltelt, búcsúzóul a főbejárat előtt egy közös képet készítettünk, majd útnak indultunk vissza, az iskolába. Útközben, már tervezgettük, hogy mikor térhessünk vissza legközelebb, hogy a drónok reptetését is ki tudjuk próbálni.

Nagyon szépen köszönjük!

Dunaújváros, 2021. október 05.

 

Dunaújvárosi SZC Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola 1.9.5 osztály